Skip to main content

Praktische
Informatie

Alles over de inschrijfprocedure, tarieven & toeslagen en belangrijke documenten.

Tarieven
Hoe werkt het

Inschrijfprocedure

Peuters van 2 tot 4 jaar zijn van harte welkom op onze peuteropvang locaties voor minimaal twee en maximaal vijf dagdelen per week. 

Daarnaast zijn kinderen van 4 tot 12 jaar welkom op onze BSO locatie de Regenboog.

De aanmelding voor een peuteropvang of BSO kan alleen via de website. Bij de inschrijving worden om persoonsgegevens van het kind en de ouders gevraagd. Ook kan er aangegeven worden welke dagdelen en welke locatie(s) voorkeur hebben. Na de inschrijving worden de gegevens in ons systeem verwerkt en ontvang je een bevestiging van de inschrijving. Hierna wordt het kind automatisch op een wachtlijst geplaatst. Zodra er plek is op de gewenste locatie en dagdeel wordt er contact opgenomen om een intake gesprek in te plannen. Dit intake gesprek vindt plaats voorgaand aan de startdatum van de opvang. Tijdens het gesprek worden allerlei praktische zaken en eventuele vragen besproken.

Direct inschrijven

“Als ouders worden wij erg betrokken bij de ontwikkeling van ons kind. De pedagogisch medewerkers hebben aandacht voor taalontwikkeling maar ook motorische vaardigheden. Een kind mag zichzelf zijn en kan daardoor ook op sociaal emotioneel gebied groeien.”

Toeslagen

Bereken uw toeslag of ouderbijdrage

Als beide ouders werken of studeren, heb je recht op kinderopvangtoeslag. De hoogte hiervan is afhankelijk van het totale inkomen. Als je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag verschilt de hoogte van de ouderbijdragen. Deze wordt ook bepaald op basis van het inkomen.

Lees meer over tarieven

Kosten buitenschoolse opvang

All-in pakket: €9,12 per uur
Hierbij heeft u recht op opvang tijdens de school- en vakantieweken.

Schoolwekenpakket: €10,95 per uur
Hierbij heeft u recht op opvang tijdens de schoolweken.

Vakantiewekenpakket: €11,10 per uur
Hierbij heeft u recht op opvang tijdens de vakantieweken.
Ruildagen zijn mogelijk indien de bezetting dit toelaat.

VSO in combinatie met BSO: €9,12 per uur
Alleen VSO: €10,95 per uur
VSO is voorschoolse opvang.

Kosten peuteropvang

€10,25 per uur

Peuteropvang

Hoe ziet de dag eruit?

Vanaf hun tweede verjaardag maken peuters een razendsnelle ontwikkeling door. Alles draait om spelen. Peuters spelen om te ontdekken en te leren. Goed en gevarieerd spel helpt hen bij hun ontwikkeling. Op de peuteropvang kunnen kinderen fijn met elkaar spelen in veilige en gezellige ruimtes.

Lees meer
KidsKonnect

Communicatie via de app

Binnen de peuteropvang bij Zoople werken we met de KidsKonnect app. In deze app worden dagverslagen en foto’s gedeeld. Nieuws, belangrijke data of updates voor ouders komen in deze app te staan. Op deze manier ben je als ouders altijd op de hoogte van wat er speelt.

Pedagogisch beleid

Onze visie en werkwijze

Kinderen leren van nature, maar niet vanzelf. Onze locaties bieden de kinderen de mogelijkheid om zich in eigen tempo te ontwikkelen. We richten ons in eerste instantie op dat het kind zich veilig voelt in de groep, zelfvertrouwen heeft en nieuwsgierig kan zijn naar zijn omgeving.

Pas dan wordt leren en ontwikkelen mogelijk én leuk. We bieden daarbij een rijke speel-leeromgeving, die aansluit bij de interesses en behoeften van de kinderen. In alle peuteropvang locaties wordt gewerkt met een VVE-programma (VVE = voor- en vroegschoolse educatie). Peuters die extra taalondersteuning nodig hebben kunnen met een doorverwijzing van het consultatiebureau twee extra dagdelen terecht op de peuteropvang. Ouders spelen immers een grote rol in de ontwikkeling van hun kind. De twee dagdelen zijn dan gratis. Het consultatiebureau bepaalt of deze extra ondersteuning nodig is.

Downloads

Belangrijke informatie

Pedagogisch beleid 2024-2027

Download PDF

Privacyverklaring

Bekijk het privacybeleid

Het klachtenloket

Naar het klachtenloket

Bekijk hier het vakantierooster

Vakantierooster 2023 - 2024